20090305

språk

Hur kommer det att alla danska vuxna, snäppet äldre människor förstår engelska hur bra som helst men aldrig talar engelska. Idag har jag öppnat på engelska och fortsatt på svenska 4 gånger. Intressant intressant. 2 av dessa förstod att berätta priset på varorna med svenska siffror, som tur! för herregud det är ju bara nonsens danska siffror! jo det finns en logik, men en ganska abnormal logik som ingen anna förstår sig på.

Åt första gången i skolans matsal idag, och det var mig en chock! En bra chock alltså! Grymma gourme buffé bordet med ungnshöna, ris, marinerade oliver, sallader av alla de slag, hummus, grynost och gud vet vad allt! Tog en fin lite portion och priset blev kanske 4 euro efter det vägdes - Perfekt!

Ikväll bär det av till Petcha Kutcha som är i Arkitekturskolan. Det är studerandes kväll så får se vad de har skrapat ihop för konstig konst. Men helt genialt koncept är det ju! 20 personer som är aktiva inom kultursektorn ( fotografer, arkitekter, designer, etc etc etc ) som alla har var för sig 20 bilder de visar, och varje bild visas i 20 sekunder! Högt tempo! ganska utmanande absolut! Gratis öl står också på detta gratis evenemangs meny! not bad.